Koop nu uw kaarten voor Ode aan de Lente HIER

Witte Ros

 

 Wijngaard:                        Bi’j de Regge

Druivenrassen:                  Johanniter 90% Solaris 10%

Alcoholgehalte:                 11,5%

Jaar:                                     2017

Flesafsluiting:                   Natuurkurk

Serveer temp.:                  8-10 graden

 

Wijngaard Bi’j De Regge

 

De ondergrond van de wijngaard bestaat uit lemig zand met rivierklei en gesteente. Op 100 meter afstand van de wijngaard stroomt de Regge, die vroeger wat onstuimiger was  dan tegenwoordig, de Regge stroomde regelmatig over, waardoor rivierklei en mineralen worden afgezet op het ondergelopen land. Deze ondergrond is uitstekend geschikt om druiven op te verbouwen.

De wijngaard ligt goed verscholen achter de Sallandse Heuvelrug waardoor er een positief klimatologisch verschil merkbaar is.

 

Wijnbeschrijving:

 

Witte Ros is een blend van 90 procent Johanniter en 10 procent Solaris. Tijdens de vinificatie heeft de helft van de wijn een malolactische vergisting ondergaan, de andere helft heeft geen “malo” gehad. Na de malo is de wijn weer gemengd.

 Stuivend fruit van gele appels, peer en citrusfruit. Ook wat buxus en kalk. Een lichte touch van tropisch fruit (van de Solaris) is waarneembaar.
Op de tong komt de Witte Ros fris en licht kruidig over. Wat de neus belooft komt ook terug in DE smaak: een mix van rijp citrus- en tropisch fruit. Iets tintelend en een mooi bittertje. De zuren zijn crispy en keurig in balans met de rest van het smaakpalet. Sappig, zuiver en clean.

Breed inzetbaar in wijnarrangementen

 

Wijnbeschrijving dowloaden

 

Contact gegevens:

De Wijnmakers

Goorsestraat 205

7482 CG Haaksbergen

info@dewijnmakers.nl

06-23900300

Agenda:

16 en 17 feb 2019

Wijnfestival Bruut

31 maart 2019

Proeven met een Brouwer

16-26 mei 2019

Ode aan de Lente

© 2019 De Wijnmakers. All Rights Reserved.