Wijngaarden

Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit.

Op deze 3 pijlers worden de druiven onderhouden in de wijngaard.

Wij maken gebruik van veelal nieuwe technieken en middelen om de druivenstokken gezond

te houden en te bemesten.

De basis van de wijngaard is de bodem, wij investeren veel in de gezondheid van de bodem.

Groenbemesters in de paden zorgen ervoor dat de juiste insecten aangetrokken worden, en dat

essentiële stoffen als bijvoorbeeld stikstof uit de lucht wordt gebonden. Deze stoffen komen

na het maaien van de groenbemester vrij en komen beschikbaar voor de planten.

Onder de stokken wordt Bokashi gestrooid om onkruiden tegen te gaan en om de bodem te voeden.

De druivenrassen die wij gebruiken in de wijngaard zijn rassen die minder gevoelig zijn voor ziektes.

Rassen als Solaris en Regent, maar ook Cabernet Blanc, Cabernet Cortis en Pinot Gris.

Door de wijngaard open en luchtig te houden krijgen de ziektes en schimmels geen kans om zich te ontwikkelen. Een uitgekiende bemesting van het blad zorgt ervoor dat de plant sterk en gezond blijft om goede rijpe druiven te kunnen oogsten. Rijpe druiven zijn essentieel voor de goede kwaliteit wijn.