Wijnproeverijen

Wijn
proeverij
in
Twente

Van april t/m september organiseren De Wijnmakers wijn&spijs proeverijen en rondleidingen in eigen wijngaard en wijnmakerij.

De Proeverij bestaat uit

Rondleiding door de wijngaard

U wordt ontvangen in de wijngaard met een glas witte wijn, waarna we gaan starten met de rondleiding door de wijngaard. In de wijngaard krijgt u uitleg over de wijnbouw in Nederland en hoe De Wijnmakers dit doen. We staan speciaal stil bij de nieuwste ontwikkelingen.

De Wijnmakerij

We vervolgen de rondleiding in de wijnmakerij waar we het hele vinificatie proces uitleggen en u laten zien hoe het gehele proces in zijn werk gaat. Misschien verklappen we zelfs wel wat onze wijn zo bijzonder maakt. Er wordt kort wat uitgelegd over de wijn die op de houten vaten rijpt.

Wijnproeverij

Na de rondleiding krijgt u van ons het proefformulier en aroma wiel uitgereikt en wordt er uitgelegd hoe u het beste de wijnen kunt proeven en beoordelen. Na de uitleg starten we met een wijn spijs proeverij met 5 van onze eigen Twentse wijnen in combinatie met regionale producten.

Bootje varen

Start dan de proeverij bij het Mölke in Zuna! U vaart vanaf hier over de Regge naar de wijngaard. Na de proeverij stapt u weer op het bootje en vaart terug naar het Mölke.

Reserveer een bootje voor 4 uur dan heeft u genoeg tijd om ontspannen te varen en te proeven

Wijnen kopen of bestellen

Na de wijnproeverij is het mogelijk om wijnen te kopen voor thuis of om met een glas wijn nog even na te genieten. Mocht u de wijnen niet direct me kunnen nemen i.v.m. vervoer dan bezorgen wij deze ook graag bij uw thuis. Vanaf 12 flessen is dit geheel gratis.

i.v.m. de maatrgelen rond COVID-19 dient u vooraf een ticket te kopen zodat wij de maximaal aantal deelnemers kunnen garanderen en alle maatregelen kunnen naleven.

Locatie: Wijngaard Bi’j de Regge, Kloosterhoeksweg 15, 7642 LZ Wierden

Aanvangstijden: 13:00 of 15:30 uur